İMC TV muhabiri Refik Tekin’in kurşunlanmasını protesto ediyoruz

Toplumsal olayları izleyen gazetecilerin güvenli şekilde görev yapmasının devletin güvenlik görevlilerince engellenmesinin yeni bir örneği önceki gün Cizre’de yaşandı.
İMC Televizyonu kameramanı Refik Tekin’in resmi polisler tarafından kurşunlanarak ayağından yaralandı. Yaralı halde ambulansa taşınırken tekmelendi. Bu da yetmedi meslektaşımız hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.
Refik Tekin arkadaşımıza yapılan bu uygulama Anayasa ve yasalar önünde suçtur, Bu tutumu protesto ediyoruz.
Güvenlikçilerin görevi, zor koşullarda mesleğini yapmaya çalışan gazetecilerin güven içinde çalışma koşullarını sağlamaktır.
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de ölü ve yaralıları sokaktan almak üzere Cudi mahallesine giden gruba polisler tarafından ateş açılmış, olayı izleyen Meslektaşımız Kameraman Refik Tekin ayağından vurulmuş, hastaneye götürülürken yine emniyet görevlilerince tekmelenmiş, ardından hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştır.
Türkiye, görevlerini yaptıkları için öldürülen, tutuklanıp cezaevlerine konulan, görev sırasında kurşunlanan, yaptıkları haberler nedeniyle haklarında dava açılan gazetecilerin bulunduğu bir ülke olarak tanınmaktadır.
Bu yapılanlar suçtur. İktidarı, içişleri bakanlığını, Valileri, gazetecilerin görev yapmalarını engelleyen görevlilerin cezalandırılması için derhal harekete geçmelerini talep ediyoruz.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ
GENEL YÖNETİM KURULU


Tarih:

Etiketler: